EN SKATTKISTA MED GULD SOM SMULAR LITE :)

Förra gången jag skulle baka någon typ av fröknäcke så misslyckades jag totalt - allting bara sprack och gick sönder och jag fick äta skiten med sked. Nu jevlarrr testade jag ett annat recept och jaaa! :D Det här var lätt som en plätt och det blev väldigt väldigt gott! Perfekt med en smör och ost som pålägg och en väldigt trevlig grej att bjuda gäster på! :)
 
Receptet på detta så kallade sesamknäcke är hämtat från paleotjejen Emelie Holmberg. Knäcket är fritt från mejeri och gluten och även fritt från nötter, så om man är känslig mot något sådant så kan det här vara ett alternativ att prova.
 
SESAMKNÄCKE (till 1 plåt)
2dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön (kan bytas ut mot eller blandas med solrosfrön om man så vill)
2 äggvitor
1/2 tsk salt
 
Blanda allt i en bunke. Använd en sked eller annat för att "trycka" ut smeten på en klädd plåt - så tunnt du kan utan att det blir hål i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-12 min. Låt brödet få lite färg men passa på det så att det inte blir bränt. Låt det sedan svalna innan du bryter det i bitar.
 


Kommentera här: