FLÄSKPANNKAKA UTAN MJÖL

Minns ni receptet på mandelplättar som jag la upp för ett tag sen? Jag tyckte att den varianten funkade bra som grundläggande pannkakssmet, så nu provade jag att modifiera det hela lite och gjorde i stället en supergod, lättlagad och spannmålsfri (dvs mjölfri/glutenfri) fläskpannkaka. Det var helt och hållet en chansning, men det blev verkligen jättebra! :D Det enda som fattades var mina goda egenplockade lingon som jag typiskt nog glömde i Karlsborg....
 
FLÄSKPANNKAKA UTAN SPANNMÅL (2 portioner)
3 ägg
1,5 dl grädde
1,5 dl mandelmjöl
0,75 tsk bakpulver
Salt
 
150 gram fläsk
1 gul lök
Smör till stekning
En rejäl bit ost (gärna en med lite starkare smak)
 
1. Blanda ihop smetens ingredienser i en bunke.
2. Hacka lök och tärna fläsket och stek sedan både lök och fläsk i en stekpanna med smör. Häll därefter i stekpannans innehåll och även stekflottet i pannkakssmeten.
3. Häll i hela smeten i en ugnsfast form i lagom storlek.
3. Skär osten till mindre kuber och lägg ut dem jämt fördelat i formen.
4. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Pannkakan ska få lite färg! Servera med grönsaker och rårörda lingon!
 
 

Kommentera här: