SKOGEN LEVERERAR GULD OCH RUBINER. JAG ÄLSKAR GULD OCH RUBINER NÄR MAN KAN ÄTA DEM!

Titta titta vad Johan och jag hittade!! :D Kantareller och de godaste lingonen jag nånsin smakat! Karlsborgsskogarna levererar! Med andra ord jäkligt närproducerat, eko och gratis ;)
 
Av nån anledning så är det alltid så... Man letar svamp. Hittar några (eller inga). Sen säger man "ok, vi nöjer oss med det här och åker hem". DÅ plötsligt hittar man svamp ÖVERALLT!!! Jag börjar tro att naturen har känselspröt som känner av mänsklig girighet. Svampplockning funkar liksom bara så länge svamparna tror att de är safe... Och så länge man inte plockar svamp med flit. Men jag är himla glad att vi hittade ett ordentligt gäng den här gången - och även lingon som var fantastiskt goda!! :)
 

 

Kommentarer:

1 Johan:

Det där ser misstänkt mycket ut som narrkantareller... Har du dubbelkollat vilken sorts svamp det är? Narrkantarellen är ju inte giftig, men den är inte heller en matsvamp. :)

Svar: Vi dubbelkollade dem inte, men vi märkte senare när vi skulle tillaga dem att nästan alla var mer förstörda av regnet än vad vi först trodde, så det blev inte mycket av det hela ändå! :/ Tack för upplysningen i alla fall - jag har minimal kunskap om svamp! Vet du hur man vanligen skiljer på narrkantareller och andra? :)
Hanna Ström

2 Johan:

Åh, vad tråkigt! :/ Hoppas lyckan blir större nästa gång!
Jag har inte heller mycket kunskap om svamp, men har lärt mig detta iaf! Den största skillnaden tycker jag är att Narrkantarellen (kallas också falsk kantarell) har en tratt som slutar innan foten börjar, medan kantarellens tratt är själva foten. Man kan tänka sig att narrkantarellen är ett "Y" medan kantarellen är ett "V". Narrkantarellen har också en mer jämn hatt, ofta rundad neråt, medan kantarellen är mer "böljande". :)

Svar: Åh, förstår ungefär hur du menar! Jättetack för tipsen - sånt är ju bra att ha lite koll på! :)
Hanna Ström

Kommentera här: