JOHAN LAGAR MAT. JAG BIDRAR MED ATT ÄTA DEN.

Idag fick jag middagen serverad här hemma av min omtänksamma bättre hälft. Inte för att det är så krävande i sig att ställa in en gryta marinerad fläskkarré på 9 timmars tillagning i ugn, men man uppskattar det ju ändå precis lika mycket när nån annan fixar käket! Och det var förstås SJUKT GOTT! Faktiskt den godaste pulled pork-variant jag ätit!
 
JOHANS "SLOW COOKED FLÄSKKARRÉ"
1. Bryn först fläskkarrén i gjutjärnsgryta (eller vanlig kastrull om det är vad du har) på hög värme för att få en stekyta på köttet. Ett par rejäla klickar smör i ska man ha! Rejäla sa jag!
2. Pensla på marinaden på båda sidorna av köttet. Marinaden gjorde Johan av soja, matolja, honung, grillkrydda, chili och salt.
3. Ställ in hela gjutjärnsgrytan i ugnen och låt den stå där i...ja, egentligen ganska valfri tid på 100-125 graders värme. I vårt fall blev det 9 timmar och jag har aldrig ätit så mjukt och gott kött!
4. Efter ett par timmars smörputtrande i ugn hällde Johan på lite vatten i grytan också, men det kanske man lika gärna kan ha på från början när köttets ställs in i ugnen om man vill... Han vände också på köttbiten.
5. Gå på bio och se Guardians of the Galaxy. Sen när 9 timmar har gått så är det klart! Dra isär köttet med två gafflar och låt det ta smak av såsen! :)
 

Kommentera här: