KESO-VEGGO-PLÄTTAR

Pust! Efter en fixardag med listor, trasiga glödlampor, Ikea, Ica Maxi, Teknikmagasinet, flankstek i ugn och så småningom även sesamkex, så var det gott med en lunch, bättre sent än aldrig. Det blev kesoplättar med grädde och hallon. Jag måste erkänna att mandelplättarna tar hem priset, de var ännu godare, men det här var inte så dumt det heller! Det var dessutom rätt värd veggo-mat - fritt från kött men tack vare keson ändå ett bra sätt att få i sig protein! Receptet är hämtat från kostrådgivare Cecilia Folkesson som fått sin licens från samma utbildningsaktör som jag :)
 
KESOPLÄTTAR (1-2 pers)
1/2 liten burk keso
2 ägg
3/4 msk fiberhusk
Vaniljpulver
Salt
 
Staxmixa ihop allt i en bunke och stek sedan i kokosfett eller smör. Serveras med grädde och bär...eller nåt annat mer fantasifullt ;)
 

Kommentera här: