KNÄPPASTE FRUKOSTEN JAG ÄTIT

Första morgonen i Linkan igen! Det blev en riskaka med smör, chiapudding med banan och kanel, samt en kopp te till frukost i behaglig luft på balkongen. Chiapudding var nytt för mig men jag tänkte att det kunde vara kul att testa. Knäpp grej måste jag säga! :) Inte speciellt gott egentligen - smakar inte så mycket och har superknäpp konsistens, typ som passionsfrukt fast konstigare - men det var liksom roligt att äta ändå bara för att det var så annorlunda på nåt vis :) Med lite banan och kanel på så blev det dock en klart godkänd frukost och jag kan nog tänka mig att experimentera vidare lite med dessa små proteinrika chiafrön... ;)
 
Flytten från Karlsborg till Linköping igår gick för övrigt bra. Mamma och farmor åkte med den lite mer rymliga Volvon till Karlsborg och så tog vi en gemensam skojig turistdag i den lilla byn innan vi körde tillbaka till Linkan med flyttlasset. Jättefint väder, en supergod och getingfri lunch på Idas Brygga, spontanbesök på en auktion som sålde gamla coola mopeder, rundtur (med Johan som guide förstås) kring fästningen, FJS, kyrkan och fästningens museum. Och fika. En trevlig dag blev det! :)
 
CHIAPUDDING MED KOKOSMJÖLK (1-2 pers)
0,5 dl chiafrön
1,5-2 dl kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver
 
Rör om så att allting blandas väl och låt sedan stå i kylen över natten så att fröna får svälla. Om du vill så kan du röra om en extra gång när det stått i kylen ett tag och eventuellt hälla på lite mer vätska om du tycker smeten verkar för kompakt.
 

Kommentera här: