MIN BUTTERNUT KOM TILL ANVÄNDNING

Veckan som gick var rätt regnig och blöt och lite vädermässigt halvtrist. Det känns som att det är en höst som står utanför och väntar på att få klampa in...! Och då blir jag sugen på soppa :) Jag brukar gilla att göra soppa på broccoli och blomkål eller på röda linser och lök, men så fick jag lite input från andra matinspiratörer och det blev en riktigt härlig pumpasoppa i stället - grymt god och smakrik! Till soppan hade jag hemagjort frökex med smör och ost, samt några tunna skivor rent nötkött.
 
PUMPASOPPA (4 pers)
1 kg butternutpumpa
4 morötter
3 gula lökar
500 g krossade tomater
400 g creme fraiche (jag hade i lite grädde också eftersom jag inte hade tillräckligt med creme fraiche hemma)
4 dl buljongvätska
Salt
Peppar
Paprikapulver
Chilipeppar
 
Pumpa, morötter och lök skalas och delas i grova bitar och sprids sedan på en plåt. Ha på salt och peppar och rosta dem i ugnen på 225 grader i ca 30 min (eller tills de blivit mjuka). När grönsakerna är klara, så häller du allt i en kastrull, tillsätter krossade tomater, creme fraiche/grädde och buljong. Allt mixas samman med en stavmixer till en slät soppa. Låt sedan soppan koka upp och krydda med paprikapulver, chilipeppar och mer salt och peppar om det behövs. Krämigt och gott blir det! :)
 
 
 

Kommentera här: