KYCKLINGBIFFAR

Steka biffar är inte min grej. Jag brukar alltid bränna dem eller misslyckas med att få dem att hålla ihop. Men jag får väl ta å öva såhär lite då och då. Denna gång blev det ett gäng goda kycklingbiffar med basilika och vitlök - gott! Receptet hittade jag på Jills mat - en kreativ kostrådgivar-tjej som hittar på massa inspirationsgivande lågkolhydrat-recept och tillagar och fotar allting själv.
 
KYCKLINGBIFFAR MED BASILIKA & VITLÖK
400-500 gram kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2-3 tsk färsk hackad basilika
1 tsk salt
1,5 msk tomatpuré
2 msk grädde
1 ägg
Smör att steka i
 
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
2. Ha smör i pannan. Klicka sedan ut färsen i lagom stora klickar och platta till dem så att det blir små biffar. Ha lite högre värme i början så att biffarna får stekyta på bägge sidorna. Sänk sedan värmen och låt dem bli genomtillagade (jag la på ett lock på stekpannan för att låta biffarna bli tillagade rakt igenom men ändå inte bränna ytan).
3. Servera med valfritt tillbehör, tex en stor sallad, rostade rotfrukter eller annat.
 


Kommentera här: