MYSTISKT HISSBESÖK

Om du bor eller någon gång besöker den vackra staden Norrköping, så gå till The Lamp Hotel och ta hissen upp till första våningen och sen ner igen. Det är roligt och det är en unik upplevelse av Östergötland. I say no more ;) 
 
Intill The Lamp Hotel finns också en restaurang som heter Ardor (fint skare va och fint äre). Jag var där igår med familjen och hade en trevlig kväll med god mat kombinerat med det spännande hissbesöket. Gissa vad som gick att få från kvällsmenyn? Kyckling med rostade grönsaker, potatis, bönor och majonäsbaserade såser med sting! Med andra ord: rätt så paleo! :)
 

KYCKLING I PARMASKINKA

Det fantastiska middagstipset á la Jamie Oliver. Väldigt mättande, smakfullt och superenkelt.
 
KYCKLING I PARMASKINKA
1. Dela kycklingfilén mitt i tu (som om du skulle filéa den) så att du får två tunnare/platta halvor.
2. Lägg en skiva lufttorkad skinka (av valfritt slag) underst, en kycklingfiléhalva ovanpå och ännu en skiva skinka överst. Ingen kryddning eller salt behövs.
3. Använd en tex kavel eller motsvarande för att banka ut kycklingen så att den blir "jämnplatt". Fråga Jamie Oliver varför man gör så, för jag härmar bara honom...
4. Tillaga i ugnen på 175 grader i ca 5-7 min. Servera med en uppfriskande sallad!
 

BRA MED CHILL. ÄVEN EFTER SEMESTERN.

En föreställning är att den moderna människan är helt förslappad och lat och att vi borde kompensera för detta genom att träna mer och hårdare, att vi borde "göra massa saker" och vara produktiva hela tiden. Att chilla för mycket SKA ge dåligt samvete och en smula ångest. En del verkar tänka sig att ursprungsmänniskan levde som en elitidrottare som var ständigt fysiskt aktiv och arbetade hårt under hela dagen medan vi idag är fullkomliga latmaskar. Visst så har människan genom evolutionen varit dagligt fysiskt aktiv i och med jakt/matinsamling och transport, men min uppfattning från det lilla jag har läst är att vi många gånger överdriver den bilden... När man studerar naturfolk så ser man givetvis att de ägnar sin tid till att skaffa mat och äta den, men de ägnar också stor del av sin dag åt att bara vara och umgås med varandra! Socialt umgänge, relationer och lek är en stor del i tillvaron för dessa folkgrupper och när man kan slappna av så gör man förstås det. Varför stressa upp sig och slita i onödan när man kan mysa med sitt husdjur eller leka med sina barn? Det är naturligt för oss att anstränga oss och använda både förbränningsmotorn och spjälkningsmotorn (så ja, jag är självklart FÖR träning och motion), men det är också naturligt för oss att softa och tillåta full återhämtning utan att behöva känna ångest eller stress över det. Våra kroppar är gjorda för att klara av stresspåslag växlat med avslappning (vi är alltså inte gjorda för långvarig stress). Vila kan vara en underskattad faktor i den moderna hektiska världen där varje dag för många individer cirklar kring resultat och prestation. Förmågan att kunna slappna av när man ska slappna av är viktig.
 
Låt inte sommarens semesterdagar bli enbart ett minne. Ta dig i stället gärna tid att prioritera och integrera avkoppling, vila, mental och fysisk återhämtning även i din arbetsvardag - hela året runt. Att ta det lugnt och faktiskt kunna spänna av mellan de gånger vi anstränger oss är en naturlig del av hur vi fungerar och viktigt för att må bra och klara av ansträngning när ansträngning väl behövs :)