DET ÄR SLUT MELLAN OSS

"GB Glace... Det här funkar inte längre. Det är över mellan oss. Det är inte jag, det är du."
 
Tanken var att vi skulle ta en promenad i solen till Karlsborgs hamn och se båtarna som åker genom slussen och ta en köpe-glass för sommartraditionens skull. Det blev en mjukglass i den minsta möjliga bägaren....... Det var f*n det dummaste jag gjort i år!!! Jag fick SÅÅÅ ont i magen!!! Promenaden hem igen blev en plåga av illamående!!! Vi fick promenera långsamt som ett skröpligt gammalt par - fast utan rullator - och vi tvingades pausa på den korta sträckan för att sätta oss ner ett slag och bara andas. Jag ville kräkas! Och jag trodde att jag skulle kräkas! Magen svällde upp i en glass-graviditet av alldeles för koncentrerat socker, grädde och kemikalier och jag kände övertygelsen slå sig till ro om att jag aldrig mer kommer vilja äta fabrikat-glass varken från GB eller något annat märke. Jag mådde verkligen dåligt på riktigt.
 
Det märks att min kropp har vant sig vid en bättre kosthållning och även om jag inte uppskattade känslan av att vilja spy, så gillar jag hur kroppen kommunicerar och säger i från när jag ätit något som den har svårt att hantera och egentligen inte önskar ta emot. Min upplevelse är att ju mer jag avgiftat och avsockrat kroppen och hittat tillbaka till grunden i vad jag bör mata mig själv med, desto tydligare kontakt med kroppens feedback-system får jag - dvs desto tydligare kan jag lägga märke till och förstå mig på kroppens signaler. Vilka livsmedel gör att min kropp fungerar bra och vilka gör att den fungerar sämre? Hur mycket av dessa livsmedel är lagom för mig att äta? Hur reagerar tarmen på vissa ämnen och hur påverkas mitt välmående? Vilka ätrutiner är optimala för att jag ska fungera både fysiskt och psykiskt bra över hela dygnet? Innan jag förändrade min kosthållning så lyckades jag inte känna dessa signaler lika bra, men jag är övertygad om att de fanns där även då - min kropp skrek förmodligen på mig många gånger utan att jag ens hörde det. 
 
Så mitt förhållande med fabrikat-glass är härmed över. Alltså, ännu mer än det var innan. Som tur är så är det inte svårt att göra egen glass istället. För det går självklart att göra egen glass även utan tillgång till en glassmaskin. Bättre, renare, godare! :)
 
Egengjord chokladglass med hallon :)

Kommentera här: