LAXRÖRA I GRÄDDSÅS

Det här är en sån här "enkelt-och-gott-maträtt" igen som jag brukar gilla att göra. Under min uppväxt när vi ätit lax i familjen så blev det nästan alltid någon liten laxbit kvar som ingen orkade äta upp och som därför hamnade i kylskåpet. För att ta vara på resterna dagen efter, så var min favorit att hacka ner laxen till en laxröra i en kastrull tillsammans med lite grädde, gröna ärtor, salt och peppar och sedan hälla det över en tallrik pasta. Numera är inte pasta något som hör till baskosten i min vardag, men jag tycker fortfarande att laxsåsen går helt utmärkt att äta ändå! Lite mer som en laxsoppa! Den här gången hade jag i det som fanns hemma för tillfället, men man kan lika gärna ha i ärtor, haricot verts, broccoli eller vad som egentligen.
 
LAXRÖRA I GRÄDDSÅS
1. Hacka gul lök och lite morot och fräs i en kastrull med smör.
2. Häll sedan i grädde och eventuellt lite vatten ifall man vill ha mer vätska till fisken att koka i.
3. Skär laxen i bitar och häll i - om laxen är rå så låter du den koka i några minuter (typ 10 min) så att den blir tillagad. Mosa/dra isär laxen i kastrullen till mindre bitar/laxröra.
4. Krydda med salt (ge lite ordentlig sälta!), vit/svartpeppar och avväg en extra skvätt grädde.
 

Kommentera här: