GRATTIS MATHILDA!

I helgen var det födelsedagsfirande för en av mina Norrköpingsvänner! :) Färgglatt och gott med grillade grönsaker, marinerad och grillad entrecote, potatissallad och fetaoströra. Till efterrätt serverades en jättevacker marängtårta med blåbär och jordgubbar! Och dessvärre även en stor godisskål... Jättegott men gissa vem som hade magknip resten av dagen..!
 
 TRIGGER POINT GRID

Bodystore.se är ju en trevlig sida när man ska köpa kosttillskott och träningsartiklar och för ett par veckor sedan hade de 15% rabatt i hela webbutiken. Jag passade på att köpa en Trigger Point Grid som jag varit sugen på ett tag! Det är en typ av foam roller/"massagerulle" fast mönstrad för att ge lite djupare massage och som man alltså använder för att mjuka upp spända muskler med. Funkar bra för att komma åt rygg, framlår, höftböjare, baklår, utsida höft/lår, rumpa, och vader. Upplevelserna varierar mellan spannet skönt till smärtsamt beroende på hur stel man är, men man känner sig desto mjukare efteråt :)
 
Den jag köpte var något kortare än jag förväntat mig, men jag insåg snart att den inte heller behöver vara så lång. Min Trigger Point Grid fungerade utmärkt och jag är snarare glad över att den var liten och behändig. Den var dessutom tjusigt svart och grön! ;) Jag nöjd!
 

HORMONER OCH TARMBAKTERIER OCH SÅNT

En av mina inspirationskällor inom hälsa är den här mannen, Paul Chek. Han pratar inte trender, modedieter eller träningskoncept - han pratar tarmflora, bajs, hormoner och kroppsmedvetenhet. Paul Chek, som arbetar som Holistic Health Practitioner i USA, växte upp på en bondgård och fostrades i att det man sår får man skörda och om det blir något fel på maten så är det ens eget misstag och därför måste vi ta hand om jorden. Jag har fått höra att en del upplever Paul Chek som lite spirituellt flummig ibland, men det jag gillar med honom är ändå att han verkligen håller sig till det "back-to-basic-filosofin", helhetstänket och att han till 100% litar på Moder Jord. Det är inget fel på det sätt vår natur fungerar på, det är bara vi som är förvirrade och har glömt bort att vi egentligen kan hitta svaren kring hälsa i vår egen kropp.
 
I det här lilla filmklippet poängterar Chek att det vi äter och huruvida vårt tarmsystem klarar av att processa födan har betydelse för vår hormonproduktion och därmed funktionen i våra inre kroppsliga system. Jätteintressant att få det presenterat på det här sättet - jag rekommederar att investera 20 minuter i att kolla på det! :)