EGNA NACHOS - INTE SÅ SVÅRT

Jag vet inte riktigt vad det är i vanliga köpe-nachos som är problemet, men jag vet att varje gång jag äter dem så får jag en otrolig magknip och magsvullnad efteråt. De senaste gångerna har jag därför börjat göra egna tacochips - vilket inte alls var så svårt som jag först trodde - och det visade sig att de blev jättegoda! De blir som tunna kex/chips med väldigt god kryddig smak. Ibland kan det kännas trist att äta något annat som ska ersätta det man brukar äta, men i det här fallet så blir det inte svårt att byta ut de gamla köpe-chipsen mot egengjorda. Det här receptet borde alla prova! Dessutom så är det betydligt trevligare att ha ett bättre alternativ än köpe-nachos då dessa innehåller väldigt mycket konserveringsmedel, tillsatser och palmolja.
 
NACHOS (2 pers)
2,5 dl mandelmjöl
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk salt
1 äggvita
Flingsalt att strö över
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vitlöksklyftan hackas fint innan den läggs i. Tillsätt sedan äggvita och rör ihop till en "smet".
3. Krama ihop degen till en boll så att den håller ihop och platta sedan ut den på ett bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen (för att inte degen ska fastna i kaveln) och kavla ut den så tunnt du kan! Lägg sedan alltihop på en plåt och ta bort det övre bakplåtspappret.
4. Använd en kniv för att skära trianglar eller fyrkanter av degen. Krossa flingsalt över och grädda sedan i ugnen i 12-15 min (de ska få lite färg).
5. Låt sedan svalna, bryt isär chipsen och njut av grymt goda nachos :)
 

Kommentera här: