RENT GOLV OCH RENT KÄK

Helgen alltså. Mmm, jag hoppas att det kan få bli en rolig historia så småningom, för herregud vilket spektakel. Mitt optimist-jag hyrde två stora slipmaskiner innan helgen för att slipa golvet i min lägenhet. För att uttrycka graden av motgångar under dessa tre dagar med MILD ton så kan man sammanfatta det hela med att jag har blivit fullkomligt bombad från högre makter med budskapet "Hanna, du är för fasen akademiker, du är inte ämnad för golvslipning"... Proppar gick en efter en. Gipset i väggen smulade sönder och rasade samman och om man råkade slipa över en smula så blev det brännmärken i trät. Det blev strömavbrott i hela bostadsrättsföreningen. Handslipen gick sönder. Elen funkade inte och vi fick till slut stjäla el från en grannes motorvärmare via en kabel genom balkongen. Det var STENHÅRD lack och supersvårt att komma åt i alla kanter och hörn och under element. Tusen turer till Bauhaus och K-rauta. Golvet var ojämt och vi fick slipa dubbelt så många gånger som uppskattat. P-böter. Sen gick dammpåsen till en av sliparna sönder, varpå jag nu har slipdamm på varenda klädesplagg i hela garderoben för att inte tala om resten av lägenheten...
 
Tro det eller ej: Golvet blev faktiskt JÄTTEFINT till slut. Men vi har fått kriga för det. Tack och lov att Johan var där och hjälpte mig. Vad skulle jag gjort annars!!! :)
 
Jag lovade även att ge Johan välförtjänt cred på bloggen för maten som han lagade under förra veckan. Jag har nämligen fått vara världens mest bortskämda student med den menyn: Kalventrecote med ugnsrostade rotfrukter, bearnaisesås och ett Amarone - dessutom med perfekt innertemperatur på köttet! Det är verkligen paleo-mat i bästa form! För ja, det är paleo: kött, smör och grönt. Glutenfritt och mjölkfritt. Klockrent exempel på att bra och ren mat är god mat. Friska blodvärden och en hälsosam individuell vikt understödjs av att äta ren och hög-näringsrik mat som våra kroppar kan ta hand om istället för att rubbas av - dvs mat som kommer från naturen, inte från fabriken, bars och måltidsersättningar. Och riktig mat är ju grymt mycket godare :) Dessutom så tycker åtminstone jag att det känns betydligt roligare att lägga ut mer pengar för god och vettig mat idag om det kan innebära att jag lägger ut mindre pengar för min sjukvård imorgon. Nu är kalventrecote visserligen i det mest extrema laget - det är inget man köper varje dag - men ni förstår principen :)
 
Om någon undrar hur Johan gör för att få en perfekt tillagad köttbit: Bryn i smör i het panna på båda sidor så att köttbiten får en fin stekyta. Sedan in i ugnen (vi hade den på 200 grader för att rotsakerna redan var där men man kan nog ha lägre temperatur egentligen) med en termometer inställd på 52 grader. Jag har för mig att man brukar säga att en köttbit är rosa rakt igenom (medium) när köttet har en innertemperatur på 55 grader. Vi brukar ta ut köttbitarna vid 52 eller 53 grader, eftersom det ändå "sätter sig" lite ytterligare efter att man tagit ut dem.
 

Kommentera här: