ZUCCHINISOPPA

Känner att jag har snöat in lite på soppor. Nu blev det en grymt mättande, krämig och god zuccinisoppa som till och med gick hem hos min oerhört kräsna lillasyster! Lättlagad snabbmat med rena råvaror på ganska klassiskt vis för högfettkosten :) Den passar dock inte så bra för den som är känslig mot mjölkprodukter såsom grädde.
 
ZUCCHINISOPPA (2-3 pers)
1 zucchini (squash)
50-75 g smör (beroende på hur mycket energi och mättnad du vill ha)
1 gul lök
salt & peppar
1 tsk currypulver
1 tsk paprikapulver
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
Valdri garnering: jag använde lite ölkorv

1. Hacka lök och zucchini i bitar. Fräs allting i smör i en kastrull.
2. Låt det sedan puttra under lock tills det är mjukt, ca 5-10 min (zucchinin kommer ge ifrån sig vätska som man kokar i).
3. Mixa soppan slät med en stavmixer.
4. Tillsätt kryddor, grädde och vatten (välj mängden vatten efter hur mycket som behövs för att få lagom konsistens).
5. Garnera med gräslök, rödlök, stekt bacon eller ölkorv eller liknande.

Kommentera här: