DUMMIE FÖR MJÖLKKONSUMENTER

När min vän Helene flyttade in och bodde hos mig under en period för ett par år sedan, så hade hon ett krav: "Hanna, vi måste källsortera". Sagt och gjort. Och så lärde hon mig det här lilla tricket för att särskilja plast och kartong på förpackningar i den mån det är möjligt. Går på 3 sekunder!!!
 

 

 

BIFFGRYTA MED GRÖNSAKER

Gryta. Jävligt god. Kan rekommenderas.
 
Tänk på att när man köper kött i butik så tar de alltid betalt för att köttet är färdigskuret. Investera i en bra kniv i stället och köp sedan en hel bit kött som du skär själv. Det blir billigare plus att man får skära bitarna eller strimlorna lite mer som man själv föredrar. Ett exempel är att köpa innanlår eller ytterlår från nöt, vilket är det som vanligen används för att göra lövbiff (om jag fattat det hela rätt). 
 
BIFFGRYTA (2-3 portioner)
Strimlat nötkött
1-2 lök
2 morötter
En nävar broccoli
2 paprikor
Smör att steka i
Grädde
Tomatpuré
Salt
Vitpeppar
Chilipulver
 
1. Strimla kött, hacka lök, skär morötter i småbitar, strimla paprikor och bryt små kvistar av broccoli.
2. Häll smör i stekpannan och börja med att bryna lök och morötter. Häll sedan i och bryn även köttet.
3. Slå på en riklig mängd grädde, några teskedar tomatpuré och krydda med salt, vitpeppar och chilipulver. Låt allting puttra i...ja, ganska länge. Mitt fick puttra i 30 min och då och då så fyllde jag på vätska i form av vatten eller mer grädde. Smaka av och balansera upp smakerna efter eget tycke med mer tomatpuré eller kryddor.
4. Tillsätt slutligen broccolin och paprikastrimlorna, rör ner dem och låt dem "smälta" ner i grytan. Anledningen till att jag tillsatte broccoli och paprika sist var för att jag inte ville att de skulle bli för tillagade och mosiga.
 

"SOL"TORKADE TOMATER I KÖKET

Alltså allvarligt talat. Det här är godis. GODIS!!! Så himla gott! Jag köpte ett gäng små delikatesstomater som jag har sett säljes i mängder just nu på både stormarknader och torghandeln. Jag skar dem i halvor och la dem i min kära underbara fantastiska frukttork under natten. Och det blev sååå bra! När man torkar tomaten och all fukt försvinner ur, så koncentreras hela tomatsmaken så att det blir som en liten smakexplosion när man äter dem! Helt lyrisk över detta! Måste köpa mer tomater och göra mer lördagsgodis!