BIFFGRYTA MED GRÖNSAKER

Gryta. Jävligt god. Kan rekommenderas.
 
Tänk på att när man köper kött i butik så tar de alltid betalt för att köttet är färdigskuret. Investera i en bra kniv i stället och köp sedan en hel bit kött som du skär själv. Det blir billigare plus att man får skära bitarna eller strimlorna lite mer som man själv föredrar. Ett exempel är att köpa innanlår eller ytterlår från nöt, vilket är det som vanligen används för att göra lövbiff (om jag fattat det hela rätt). 
 
BIFFGRYTA (2-3 portioner)
Strimlat nötkött
1-2 lök
2 morötter
En nävar broccoli
2 paprikor
Smör att steka i
Grädde
Tomatpuré
Salt
Vitpeppar
Chilipulver
 
1. Strimla kött, hacka lök, skär morötter i småbitar, strimla paprikor och bryt små kvistar av broccoli.
2. Häll smör i stekpannan och börja med att bryna lök och morötter. Häll sedan i och bryn även köttet.
3. Slå på en riklig mängd grädde, några teskedar tomatpuré och krydda med salt, vitpeppar och chilipulver. Låt allting puttra i...ja, ganska länge. Mitt fick puttra i 30 min och då och då så fyllde jag på vätska i form av vatten eller mer grädde. Smaka av och balansera upp smakerna efter eget tycke med mer tomatpuré eller kryddor.
4. Tillsätt slutligen broccolin och paprikastrimlorna, rör ner dem och låt dem "smälta" ner i grytan. Anledningen till att jag tillsatte broccoli och paprika sist var för att jag inte ville att de skulle bli för tillagade och mosiga.
 

Kommentarer:

1 linn:

Så gott det såg ut!

Svar: Jaaa! :)
Hanna Ström

2 ɑ n n i k ɑ:

Mums!

Svar: Yes box ^^
Hanna Ström

Kommentera här: