HEMLAGAT ÄPPELMOS

Häromdagen så stod det fyra stora påsar med äpplen utanför ytterporten där jag bor. Tillsammans med äpplena fanns en skylt, "Varsågod och ta äpplen!". Härligt med snälla grannar! :) Och härligt att nu kunna äta hemlagad äppelmos till havregrynsgröten eller chiapuddingen framöver :)
 
OMISSLYCKBAR ÄPPELMOS
Äpplen
Honung
Vaniljpulver
Lite vatten
 
1. Skala äpplen och skär dem i bitar (behöver inte skäras noggrannt). Häll allt i en kastrull tillsammans med en liten skvätt vatten om det känns som att det behövs lite vätska.
2. Låt det puttra så länge som krävs för att äpplena ska smälta ner till mos. 
3. Häll sedan i honung för att höja sötman lite - smaka av så att det blir lagom! Häll även i en nypa vaniljpulver eller kardemumma om du vill smaksätta lite.
 
 

Kommentera här: