LITE TRÖTT PÅ GYM-DEJTANDET, MEN NU SÅ!

Faktiskt väldigt otippat utfall men jag tror att jag har hittat rätt place att träna på nu. Känns som att jag har sprungit runt och testat varenda gym i Linköping nu ett tag...! Givetvis har jag inte testat riktigt VARENDA gym - det gjorde jag ju förrförra året, så det kändes inte nödvändigt att repetera :) Men ett antal i alla fall...
 
Hur som helst. Jag tänkte ge en högst personligt färgad kommentar om gym-utbudet i Linkan. Som en liten mini-översikt :) När jag bedömer de här gymmen, så utgår jag ifrån mig själv och jag värderar trevligt klimat, lite variation på klientelet, öppet gym med gott om plats men ändå lite "hörn" där man kan gå undan och varva ner eller liknande, bra utrustning i form av ställningar, bänkar, stänger, hantlar och kettlebells för de stora basövningarna som knäböj, marklyft, bänkpress, militärpress osv, men också bra dragmaskriner/kabeldrag, chinsställningar och pilatesbollar är viktigt. För min del spelar det ingen roll om gymmet är stort eller litet så länge den viktiga utrustningen håller god standard.
 
Campushallen: Stort. Mycket space och brett utbud av pass och aktiviteter varje dag. Himla bra, men lokaliserat i helt fel ände av stan för min del! Ett plus, om man gillar sånt, är att det även finns möjlighet att utöva idrotter av olika slag, inte bara gymma och gruppträna.
 
Worldclass: Nära och bra från min bostad i Vasastan. Och de har en galet duktig instruktör i BodyJam som heter Linda. Men tyvärr så är gymmet väldigt "utspritt". Det känns som att man får springa mycket fram och tillbaka för att hitta alla grejer och kunna träna effektivt.
 
Shape Gym: Lite av ett bli-biff-gym med något ruffigare stil. Känns "byggarbetonat" helt enkelt. Styrketräning är det som gäller (inget passutbud) och det var väldigt mycket stora armar, breda ryggar och pumpade pecs när jag var där. Men ett bra utrustat gym för den styrketräningsintresserade. Ett plus var också att de hade kök/pentry som medlemmar får utnyttja.
 
Fitness24seven: Enbart gym, inga pass och därmed billigare än vanligt. Grejen är lite att man kan komma in på gymmet vilken tid på dygnet som helst. Annars inte så mycket mer spännande än så... Fina luftiga lokaler - gillar att det inte är så kompakt med maskiner överallt! Det här gymmet har också ett "tjejgym", dvs en del av lokalerna dit enbart kvinnor har tillträde med passerkort.
 
FRISK Gym: Superfräscha lokaler, snyggt och rent, alla grejer på plats och service-minded personal! Gillas! Ett privatägt gym där man som medlem har lite större möjlighet att påverka utbudet. Smart och bra gym där jag absolut skulle kunna tänka mig att fortsätta träna! Det som hindrar mig är att de inte har så mycket dansklasser och ingen avancerad aerobic - och det vill jag gärna ha... :)
 
StudioFitness: Här finns det dansklasser och en instruktör i avancerad aerobic som är grymt duktig! Och massa andra klasser med udda namn så man knappt fattar vad det är tyvärr - lite otydlig information på hemsidan bland annat. Mysig spa-del och helt ok gym - men det bara kändes inte som "the one" för mig. 
 
Fightcenter: Himla trevligt kampsportsställe i stan med snälla människor! Thaiboxning är temat - roligt! Det finns lite gymgrejer också som komplement, men det är tahiboxning som gäller primärt. Nackdelen för mig är att man inte kan gå dit när som helst och träna, utan man är hänvisad till träningstiderna/passen.
 
Actic: Ok, nu kommer det! Jag har fått lite sådär intryck av Actic tidigare. Jag gillar att de har brett utbud av pass inklusive Step Dance och Dance Aerobic! Men ibland så blir Actic också lite för stort och trist så som det kan bli med stora gymkedjor. Svårt att beskriva men jag saknar den varma känslan på framför allt City1-anläggningen. Actics andra anläggning i stan, City2, är trevligare och känns helt ok, men ändå inte 100% det jag söker i gymväg.
 
MEN!
 
Nu i veckan så provade jag på Actics tredje anläggning, Actic Tornet, för första gången. Och här är det! Svårt att beskriva, men känslan var mer rätt för mig. Actic Tornet är ett gym som inte är så stort. Det är litet och behändigt, lätt att överskåda och utnyttja effektivt. Stämningen är mycket mer chill, ljudvolymen i högtalarna är dämpad och det är inte så mycket rush med folk och trängsel. Mängden maskiner för isolerad träning (som jag ju knappt använder) är måttlig. I stället finns det en naturlig plats för benböj, marklyft, bänkpress, kabeldrag, chins och dips och tillräckligt med hantlar. Och bra speglar. Och ett stort plus är att det är väldigt nära min bostad, så det blir smidigt! Om jag vill dansa så går det att göra på Actic i stan såvida man köper regionskort. Så...det passar nog inte alla, men för min del så kändes det här väldigt "hemma" och lagom. Här kommer jag att hänga! :)
 

Kommentera här: