LÖRDAG: ENKEL PALEO-ÄPPELPAJ

Så här års finns det massvis med äpplen i Sverige. Svenska äpplen är supergoda och så här års finns det ingen poäng med att köpa inporterad frukt eller förädlade översöta sorter i affären. Lyxigt är ju om man har ett eget äppelträd eller liknande, men om man inte har det så tycker jag att man ska ta en titt på pallafrukt.se och Äkta varas Fruktförmedling och se om man kan hitta andra sätt att ta vara på fallfrukt. 
 
Jag gjorde en äppelpaj för 2 personer som blev himla trevlig! 

ÄPPELPAJ
2-3 äpplen
1 msk honung

Smuldeg:
2 dl mandelmjöl (man kan också ta hälften hasselnötsmjöl, men jag tog enbart mandelmjöl på grund av allergi)
1 dl kokosflingor
50 gram smör
1 msk honung

Kokosfluff:
1 litet paket kokosmjölk
Vaniljpulver

1. Skala äpplena och skiva dem tunnt. Lägg dem i en smörsmord pajform och ringla över lite honung (blanda runt ifall det behövs).
2. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen med händerna i en bunke. Smula degen över frukten och grädda pajen i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Pajen är klar när den är gyllenbrun (jag kan erkänna att min paj blev lite för brun på några hörn!).
3. Servera pajen med kokosmjölk som vispats fluffig tillsammans med vaniljpulver! (Givetvis kan man använda vanlig grädde som alternativ).


Kommentera här: