JÄÄÄTTEGOD PIZZA UTAN SPANNMÅL

Jag fick riktiga cravings häromdan efter pizza! Håll med om att det är en fruktansvärt nice maträtt som i princip alltid smakar gott samtidigt som man kan variera den i mängder :) Jag gjorde en gluten/mjölfri pizzabotten baserad på ost, ägg, grädde och fiberhusk och den funkade väldigt bra - lättlagad och supergod! Jag gjorde dessutom en lyxvariant den här gången och kanderade löken i honung innan jag la den på pizzan. Bortskämt gott... :)
 
PIZZA UTAN SPANNMÅL (1 plåt = 3-4 personer)
100 g riven ost
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
2 msk fiberhusk
Lite salt

1. Vispa ihop ägg, grädde, fiberhusk och en nypa salt med elvisp. Rör sedan ner osten. Låt stå ca 5 minuter för att fiberhusken ska hinna svälla.
2. Häll upp och smeta ut degen på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 175 grader i ugnen i ca 15 minuter.
3. Lägg på önskat pålägg i tilltagen mängd på pizzabotten (se exempel nedan). Grädda i 250 grader i ugnen tills osten smält och bubblar fint och tills allt fått fin färg och är tillagat. Klart!

Mitt pålägg:
Tomatpuré
Kanderad rödlök (strimla löken och stek i en stekpanna tillsammans med en klick smör och en tesked honung)
Paprikastrimlor
Skivor av champinjoner
Skivor av gröna oliver
Skinka av lamm
Mozarellaost


Kommentarer:

1 Bintu Malm Fraser:

Det ser verkligen jätte gott ut! Är det lite som lchf?

Svar: Ja det stämmer :)
Hanna Ström

2 Felicia:

Ser väldigt gott ut :)

Svar: Det var det! ^^
Hanna Ström

Kommentera här: