GOTT KVÄLLSPLOCK: KRONÄRTSKOCKA

Det där med att blogga har inte funnits på kartan på ett tag. Uppenbarligen :) Tiden har sprungit iväg med psykologplugg, extrajobb inom missbruksvården, veckovis läxläsning med lillasyster, aktiekurser, träning och renovering (sovrummet den här gången...). Men ikväll är en bra kväll, för ikväll har jag det lugnt och ledigt och jag befinner mig i ett underbart mentalt tillstånd av studiekravs-fönekelse! :D Och vad gör man då om inte laga roligt kvällsgott!? En citronkokt kronärtskocka med smör och salt bänkad framför matlagningsprogram på tv - perfekt!
 
Jag tycker att Åsa Falkman Fredrikson förklarar bra hur man tillagar och äter kokt kronärtskocka - vilket ju inte är helt uppenbart om man aldrig har provat på förut! Det enda man behöver är kronärtskocka, citron, smör och salt! Eller någon annan typ av dipp om man så vill (men jag gillar det enkla goda smöret). I Åsas recept så kokar hon dem 40-50 minuter, men för min skocka räckte det med 30-35 min. Man kan enkelt kolla om den är klar genom att dra i ett blad och se att det lossnar lätt, så inga konstigheter!
 


Hoppsan, en liten hemgjord chokladkräm med varma hallon också. Det bara hände, jag lovar..!!!

Kommentera här: