TRE RÖROR

Tre underbart goda röror som kan göras ganska enkelt och sedan ställas i kylen för användning till allt möjligt gott!!! De kan bredas på surdegsbrödet, klickas i en lyxig tortilla-wrap eller ha bara som tillbehör till kött och grönsaker.
 
1. HUMMUS: Mixa ihop allting till en slät kikärtsröra!
1 burk kikärtor (300-400 gram per burk)
2-3 hackade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk sambal oelek
Ett par droppar citronsaft
vitpeppar
salt
 
2. RÖDBETSRÖRA: Skala, dela, olja och rosta rödbetorna på en plåt i ugnen ca 20-30 min på 175 grader så att de blir mjuka. Låt svalna. Häll av och skölj bönorna. Mixa ihop allting till en vackert röd röra!
2 burkar vita bönor (300-400 gram per burk)
3-4 rödbetor
1/2 hackad vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 tsk citronsaft
1/2 tsk spiskummin
salt
 
3. PAPRIKAKRÄM: Dela, olja och rosta paprikorna på en plåt i ugnen ca 20 min på 175 grader så att de blir mjuka. Låt svalna. Mixa ihop allting till en slät kräm!
4 röda och gula paprikor
1 liten burk creme fraiche (går även att skippa creme fraiche om man vill ha den vegansk)
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek
olivolja
vitpeppar
salt
 
Hummus (vänster). Rödbetsröra (mitten). Paprikakräm (höger).
 
 

Kommentera här: