MANDELSMÖRBOLLAR <3

På önskemål från peppande vänner ska jag nu blåsa lite liv i bloggen igen. Länge sen sist, men så funkar ju livet! :)
 
Sedan plugget drog igång för ett par veckor sedan, så blev det återigen aktuellt att klura ut hur man ska lösa det här med mellanmål under långa skoldagar. Och speciellt fika, med tanke på att psykologstudenterna på LiU ÄLSKAR fika! :) På caféerna kring campus så finns typ bullar, kakor, snickers, muffins...ja traditionellt fika, som har sin sockriga charm, men som man önskar att man kunde motstå alltsom oftast. Och att köpa bars och energibollar från hälsoprofilerade märken blir en rätt dyr utgift i längden (om man är student i alla fall). Det är däremot ingen omöjlighet att baka liknande saker själv..! Så en av mina lösningar på det stående mellis-och-fika-dilemmat blev mandelsmörbollar. Jättegoda! Och sådär löjligt enkla att göra och dessutom smidiga att ta med inpacketerade i folie. De konkurrerar typ till och med ut mina <3 chokladbollar! :) Jag ska ge stort cred till Baker vs Runner för det här receptet. 
 
MANDELSMÖRBOLLAR
200 g mandelsmör (tex från märket Kung Markatta)
1-1,5 dl riven kokos
2 msk smör alterativt kokosfett för att göra bollarna helt fria från animalier
Lite salt
Riven kokos att rulla bollarna i
 
Gör så här:
1. Värm mandelsmör och smör/kokosfett försiktigt och under omrörning i en kastrull tills allt smält samman till en blandning.
2. Ta av kastrullen från plattan. Blanda ner kokosflingor och smaka av med lite salt. Häll massan i en skål och ställ det i kylen (alternativt ställ in hela kastrullen på ett karottunderlägg om man är lat som jag) i ca 30 min så att det får svalna av.
3. Ta ut smeten. Om massan verkar för lös, så tillsätt bara mer kokosflingor så att du får en lagom konsistens för rullning. Forma sedan bollar och rulla dem i en skål med kokosflingor.
4. Förvara dem i en sluten burk i frysen. Då håller de formen bra och de är lätta att ta fram en stund innan fikadags alternativt packa med sig som mellanmål inslaget i aluminiumfolie.
 

Kommentarer:

1 Eva`s blogg:

mums det ser gott ut :) tack för tips ha en fin söndag

Svar: Detsamma! :)
Hanna Ström

Kommentera här: