SCHYSST PALEO-GODIS: BOUNTYRUTOR

Idag är det fredag och de flesta kommer vilja slappna av med god mat och dryck och gärna något gott i sötsaksväg. En typ av paleo-godis som jag själv uppskattar är Bountyrutor - grymt goda! Det är små fettrika kokosrutor med chokladöverdrag som passar både som fika eller godis, men som också skulle kunna funka som ett litet mellanmål eller en liten energibar om man så vill. Den höga fetthalten stimulerar mättnadskänslorna och det är därmed mindre risk att man överäter av Bountyrutor på samma sätt som man lätt kan överäta av vanligt sockrigt godis - man blir mer mätt och nöjd helt enkelt. Receptet är hämtat från Emelie Holmberg.

Bountyrutor (20-30 st) i en långpanna/form 10x30 cm
1 dl kokosolja
1 dl kokosmjölk
3 dl riven kokos
1 tsk honung
1/2 tsk havssalt (mortlas)
100 g mörk choklad (minst 80% kakao)

Blanda kokosolja, kokosmjölk, honung och havssalt i en kastrull och värm upp det på svag värme tills ingredienserna smält samman. Häll upp smeten i formen som du klätt med bakplåtspapper. Tryck ut smeten så att den blir jämn och tät och låt den sedan stå i kylen och stelna.

När smeten i kylen stelnat så börjar du smälta chokladen i ett vattenbad. Häll chokladen över kokossmeten i formen och smeta ut den så att den täcker ända ut i kanterna. Ställ återigen formen i kylen och låt stelna.

När det är klart, så lyfter du upp hela bakplåtspappret med innehållet på en skärbräda och skär upp mindre rutor. Bountyrutor klara! Förvara dem sedan i kylen så att fett och choklad inte smälter.

 Kommentarer:

1 Ida:

Så goa de ser ut!

Svar: Det är dom! ;)
Hanna Ström

Kommentera här: